Gorąca czekolada z chili

Gorąca czekolada z chili

wpis w: Food&Drink | 2

Za oknem szaro, buro i ponuro. Chciałoby się zrobić dla siebie coś miłego. A gdy nie chce się wyjść z domu, można przygotować w domu pyszną gorącą czekoladę. W sam raz na zimowe popołudnie…

Gorąca Czekolada

Składniki: (4 porcje)

500 ml mleka (najlepiej 3,2%)

150 ml śmietanki kremówki

100 g gorzkiej czekolady

5 łyżek cukru

1 łyżeczka cynamonu

pół łyżeczki chili

Wykonanie:

Mleko i śmietankę wlewamy do garnuszka. Dodajemy cukier, cynamon, chili i połamaną czekoladę. Podgrzewamy, aż do rozpuszczenia się czekolady.

Voilà!

Podana ilość chili delikatnie szczypie w gardło, więc jeśli ktoś nie lubi ostrych smaków może dodać jedynie szczyptę dla podkręcenia smaku;)

Smacznego!

IMG_9470

IMG_9471

IMG_9494

IMG_9517-crop

 

Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Facebook15Share on Google+0

2 Odpowiedzi

  1. Ale piękne zdjęcia Patku! Muszę się wbić do Ciebie na taką czekoladę 😉

Zostaw Komentarz