Kasza jaglana z ciecierzycą, cynamonem, migdałami i granatem

Kasza jaglana z ciecierzycą, cynamonem, migdałami i granatem

wpis w: Food&Drink, Life | 0

Świetna opcja na śniadanie i drugie śniadanie. Myślę, że nawet na obiad i kolację też będzie pasować. Może nawet odważyłabym się podać to danie na spotkaniu ze znajomymi. Ah, po prostu świetna zawsze i wszędzie. Mi najlepiej smakuje na ciepło.

Kasza jaglana z ciecierzycą, cynamonem, migdałami i granatem

Składniki:

1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej

0,5 szklanki ciecierzycy (z puszki lub ugotowanej)

0,5 łyżki syropu z agawy/syropu klonowego/miodu

1 łyżka oliwy

1 łyżeczka cynamonu

szczypta curry

ziarenka granatu

migdały w całości lub w płatkach

Wykonanie: Ciecierzycę wymieszać z cynamonem, curry, oliwą i syropem. Poddusić na patelni ok. 3 minuty. Wymieszać z ciepłą kaszą jaglaną, skropić dressingiem, posypać granatem i migdałami.

Dressing:

3 łyżki oliwy

3 łyżki soku z cytryny

1 łyżeczka syropu z agawy/syropu klonowego/miodu

szczypta soli

Wykonanie: Wszystkie składniki wymieszać.

img_5548

img_5550

img_5552

Smacznego!

 

Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Facebook10Share on Google+0

Zostaw Komentarz